[0IIFL] Dziwne dźwięki z komory silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 13piotrek04
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam,
    mam pytanko do znawców tematu. Wprawdzie nie dotyczy ono Octavii, ale pokrewnego auta z motorem TDI. Znajomemu, który jest nihilistą w sprawach motoryzacyjnych dzieje się coś dziwnego z Passatem. Jeździ tak, był u paru speców, ale nikt nic nie powiedział. Podejrzewają uszczelkę pod głowicą. Nagrałem filmik, jakbyście rzucili okiem (dziwny klekot i bardzo mocne dymienie) i napisali, jakie są Wasze przypuszczenia, to byłbym wdzięczny

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WVOkmfDAYk8[/youtube]
  • west
    Drive
    • 2009
    • 40

Zaobserwowałem siebie problem: rano odpalam szkodnika, maszynka cichutko mruczy, natomiast po przejechaniu kilkudziesięciu kliometrów, silnik zaczyna głośno pracować (niepokojące dźwięki dochodzą gdzieś z okolicy listwy wtryskowej, przepustnicy bądź pompy wodnej czyli z przodu silnika, to brzmi jak sieczkarnia) czy zauważyliście u siebie taki objaw. Sprawa dotyczy 1.8 Tsi, 2009r, 20 kkm. Proszę o podzielenie się ze mną swoimi obserwacjami.
    west OII FL Combi 1.8 Tsi

Komentarz

• zematis
      Classic
      • 2009
      • 15

Mój jest cichutki, no może jak jest zimny to chodzi troszkę głośniej bo i obroty nieco wyższe. Ja mam najechane niecałe 6kkm.
      1,8 TSI DSG

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Pierwsze co przychodzi na mysl to popychacze, ale zeby przy tym przebiegu? Trzeba pojechac na osluchanie silnika bo to moze byc cokolwiek, 1.8 TSI do prostych silnikow nie nalezy
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• maba8
          Ambiente
          • 2009
          • 168

west, a jak tam z ilością oleju w silniku??????
          może jest za mały stan????
          P O Z D R A W I A M O2 FL MPI srebrny Mint

Komentarz

• west
            Drive
            • 2009
            • 40

Olej to połowa na bagnecie, także to nie to. No cóż trzeba się będzie przywitac z ASO.
            west OII FL Combi 1.8 Tsi

Komentarz

Pracuję...